Adobe Photoshop CS6 släppt

Mjukvaror 30 apr 2012

För några veckor sedan berättade vi om att man kunde ladda ner betaversionen av Adobe Photoshop CS6. Nu har utvecklarna förhoppningsvis åtgärdat de problem som fanns i betaversionen, och i veckan släpptes två nya fullversioner av programmet Photoshop CS6 och Photoshop CS6 Extended.

En närmare presentation av vad Photoshop är för programvara känns överflödig i de här sammanhangen, men det som skiljer Extendedversionen från den vanliga är att du med i paketet får avancerade verktyg för 3D, videoredigering och analysfunktioner.

Som vi berättade i nyheten om betaversionen är den största förändringen från tidigare versioner att de innehållskänsliga verktygen har förbättrats ytterligare. Dessutom har programmet utrustats med en helt ny grafikmotor, kallad Mercury, som ska ge både högre hastighet och bättre stabilitet. Bland de övriga funktionsnyheterna hittar vi bland annat Blur Gallery som med ett helt nytt gränssnitt snabbt och enkelt kan skapa fotografisk oskärpa, inklusive den just nu mycket populära tilt-shift-effekten.

Samtidigt med Photoshop CS6 släpps även hela Adobe Creative Suite 6, med program som Premiere, InDesign, Illustrator med flera. Samtidigt lanseras Adobe Creative Cloud som är en tjänst där du kan ladda ner och prenumerera på programmen. Ett medlemskap i Creative Cloud kostar mellan 575-825 kronor per månad beroende på bindningstid, och då får du full tillgång till samtliga program i sviten. Med i sviten kommer också ett flertal Adobeappar till smarta mobiler och pekplattor, och även dessa får du full tillgång till så länge som du är medlem i Creative Cloud.

Känner du att du inte har behov av de andra programmen i sviten, utan bara vill roa dig med Photoshop CS6 kan du antingen abonnera på det för mellan 232-325 kronor per månad beroende på bindningstid, eller köpa det direkt från en återförsäljare eller Adobe Store för 8 125 kronor för standardversionen, eller 11 625 kronor för Extended. Utöver det finns flera olika rabatter för dig som har en tidigare licens av Adobes CS-program eller för er som har behov av volymlicenser.

Programmen och Creative Cloud kan beställas redan idag, och leverans beräknas inom maximalt 30 dagar.

Fortfarande går det att ladda ner och testa Photoshop CS6 Beta för dig som är osäker på om det är värt att uppgradera.

Du laddar ner betan här

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.