6-färgsskrivare med allt-i-ett och A3 från Epson

Nyheter 7 sep 2013

Multifunktion, 6 färger och utskrift upp till A3 är tre intressanta specifikationer hos nya Epson Expression Photo XP-950

Epson Expression Photo XP-950

Nu lanserar Epson Expression Photo XP-950 som är särskilt utformad för alla som vill skriva ut foton i storformat i hemmets lugna vrå. Det här är marknadens första 6-färgsfotoskrivare med
allt-i-ett-funktion som även erbjuderA3-utskrifter, trots att den är i samma storlek som en allt-i-ett-skrivare för A4-utskrifter.

Tack vare den bakre inmatningen av specialutskriftsmaterial går det att skriva ut på många olika material ända upp till A3-format och med de dubbla frontmatade pappersfacken kan du byta mellan foto- och A4-format utan att behöva ta ur och fylla på utskriftsmaterialet.

Skrivaren har en motordriven kontrollpanel och ett utmatningsfack som öppnas automatiskt före utskrift, samt en pekskärm på 3,5 tum med en interaktiv meny som möjliggör fotoutskrifter från minneskort och PictBridge utan en dator. Det går även att skriva ut på CD- och DVD-skivor om du vill anpassa dina familjefilmer och digitala fotoalbum.

Skrivaren använder Epsons Claria Photo HD-bläck som, enligt Epson, är perfekt för fotoentusiasten som vill skriva ut foton med överlägsen kvalitet som håller i upp till 300 år när bilderna skrivs ut på fotopapper från Epson och förvaras i ett fotoalbum.

Bläckuppsättningen med sex färger (svart, cyan, magenta, gul, ljus cyan och ljus magenta) ska ge mjuka tonövergångar, djup svärta och fylliga levande färger.

Skrivaren Expression Photo XP-950 omfattar Epson Connect som du kan använda för att skriva ut dokument och foton via WiFi från smartphones och surfplattor. Dessutom är
XP-950 utrustad med Wi-Fi Direct, som gör att du kan skriva ut från trådlösa enheter utan att vara ansluten till en trådlös router. Du kan även skriva ut var som helst i världen genom att skicka dokument och foton via e-post direkt till skrivaren, och med Scan-to-Cloud kan du spara skannade
dokument direkt i molntjänsterna. Skrivaren är även kompatibel med Google Cloud Print.

”Kunderna vill ha en
allt-i-ett-skrivare som tar lite plats och som samtidigt har alla förstklassiga funktioner som vi erbjuder. Med skrivaren Expression Photo XP-950 ingår vår nya app Epson Creative Print som du kan använda för att skapa uttrycksfulla gratulationskort och personliga brevpapper, skriva ut foton från Facebook med mera.”, säger Martin Jakobsson, Försäljningsansvarig för Epson i Sverige.

Expression Photo XP-950 säljs från och med september till ett rekommenderat pris på 2 990 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.