3D-fotoram från Fujifilm

Kringutrustning 14 Nov 2011

FinePix REAL 3D V3 Viewer är den första digitala fotoramen från Fujifilm som använder ett 3D-system som inte kräver några speciella glasögon, och bilderna återges i 3D helt utan flimmer.

Bilderna visas genom en serie linser som är placerade lutande både åt höger och vänster. Resultatet blir att höger och vänster öga ser skilda bilder, och därmed skapas en 3D-effekt.

Den bakgrundsbelysta LED-skärmen har 2,8 miljoner punkters upplösning och kan återge 16 miljoner färger, har en betraktningsvinkel på 160 grader, och kan även visa 2D-foton. Vidare har ramen stöd för att visa bilder med upplösningar på upp till 10 000 x 10 000 pixlar.

Då ramen är försedd med HDMI-anslutning kan 3D-bilder visas från enheter med 3D-stöd.

Slutligen bör nämnas att ramen även klarar av att visa film i HD-upplösning (720p).

Något pris, eller lanseringsdatum är i skrivande stund, inte känt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.