18-140 mm-glugg från Nikon

Nyheter 7 aug 2013

AF-S DX Nikkor 18–140 mm f/3,5–5,6G ED VR är det långa namnet på ett nytt zoomobjektiv från Nikon, och ett kompakt format och vibrationsreducering är två utmärkande detaljer hos nykomlingen.

Nikon Nikkor 18–140 mm f/3,5–5,6G ED VR Det nya Nikon-objektivet har bland annat siktet inställt på landskapsfotografen som har behov av att ta detaljerade bilder på långt avstånd. I pressreleasen från Nikon nämns även nybörjaren som behöver den breda brännvidden på 18–140 mm för att kunna fotografera många olika motiv utan att byta objektiv.

– När vi utvecklade objektivet var det viktigaste att det var flexibelt, prisvärt och kompakt och hade en optimal bildkvalitet. Det finns enorma fördelar med att använda olika objektiv för specifika tillfällen, men när situationen kräver ett bärbart och flexibelt objektiv vill många fotografer använda ett enda objektiv. Det här Nikkorobjektivet är ett komplement till Nikons breda sortiment av objektiv och är perfekt för de som vill ha en allt-i-ett-lösning. Det kommer att ingå i ett paket med utvalda DX-format-kameror och ge användarna möjlighet att fotografera en mängd olika motiv direkt efter att objektivet har packats upp ur lådan, säger Zurab Kiknadze, produktchef för objektiv, tillbehör och programvara på Nikon Europe.

Inbyggd i det nya objektivet finns Nikons vibrationsreduceringsteknik (VR) som, enligt Nikon, gör det möjligt att fotografera med slutartider som är upp till fyra gånger längre, vilket ger bättre resultat vid svag belysning och skarpare bilder i hela zoomomfånget.

Den optiska konstruktionen består av 17 element i 12 grupper. Vidare ska ett ED-glas med extra låg färgspridning, glaselement och ett asfäriskt linselement säkerställer hög upplösning och kontrast, samtidigt som de minimerar det mesta av aberration och färgspridning.

Objektivet är med sin vikt på 490 gram förhållandevis lätt. Metallfattningen och väderskyddet i gummi ger dessutom extra hållbarhet på resor.

AF-S DX Nikkor 18–140 mm f/3,5–5,6G ED VR har ett rekommenderat pris på 5 890 kronor, och börjar säljas den 29 augusti.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.